Thursday, February 11, 2010

Triumph of Austria


Πάνε τρία χρόνια από τότε που οι Αυστριακοί βετεράνοι Only Attitude Counts κυκλοφόρησαν το Return The Favor. Μάλιστα υπήρχαν φήμες ότι η μπάντα θα διαλυόταν οι οποίες επισήμως δεν βεβαιώθηκαν ούτε όταν σταμάτησαν να κάνουν tour. Μάλιστα ακουγόταν ότι η συναυλία το Δεκέμβρη του 2007 στο An Club της Αθήνας θα ήταν από τις τελευταίες τους. Κι όμως οι ευρωπαίοι Agnostic Front, όπως έχουν ονομαστεί στο παρελθόν, είναι εδώ με το “Triumph Of The Underdogs”.

Η αλήθεια είναι ότι όλο το album από την πρώτη ακρόαση έχει μια πιο metal αισθητική από τα προηγούμενα, όχι τόσο στο στυλ αλλά κυρίως στην παραγωγή, με τα τύμπανα να είναι αρκετά ψηλά ηχητικά αλλά και ιδιαίτερα συμπαγή και τις κιθάρες πιο ογκώδεις από ποτέ. Αν και δεν είναι του γούστου μου τα παραπάνω αλλά όντας πολύ θετικά προκατειλημμένος από τις παλαιότερες κυκλοφορίες τους, προσπάθησα να το παραπέμψω. Δεν θα μπορούσα όμως να μην το αναφέρω. Δεν θα απορούσα λοιπόν αν άρεσε σε κάποιο fan των Haterbreed ή Full Blown Chaos.

Το στυλ του Triumph Of The Underdogs δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα με την έννοια ότι και εδώ παίζουν ένα hardcore που ποικίλει: από αργό και beatdown ως midtempo και με μπόλικα sing alongs. Τα φωνητικά ενδεχομένως να είναι τα καλύτερα που έχει ο Mike μιας και ακούγονται οργισμένα και απαξιωτικά όπως είμαι σίγουρος ότι ήθελε. Οι στίχοι είναι για άλλη μια φορά γραμμένοι για..τους…εχθρούς τους που κάποιες φορές λες ότι ήταν μπροστά τους όταν το ηχογραφούσαν , αλλά και κάποια με ποικίλο περιεχόμενο όπως το ομώνυμο τραγούδι που μιλά για την ενότητα της hardcore σκηνής απέναντι σε…εισβολείς καπηλευτές ή το “World Of Apathy” που μιλά για τη βία και τις κοινωνικές της προεκτάσεις.

Γενικότερα, θεωρώ το Triumph Of The Underdogs ένα αρκετά καλό album με αρκετά «χορευτικά» κομμάτια που θα προκαλούσαν χαμό σε ένα live αλλά, προσωπικά, δεν θα ήταν το πρώτο album που θα μου ερχόταν στο μυαλό αν με ρωτούσαν ποιο είναι το καλύτερο της μπάντας. Αυτό γιατί albums όπως το Return The Favor ή το Point Of No Return δύσκολα ξαναβγαίνουν και κυρίως γιατί το super-hit, με την έννοια του κομματιού που συνεχίζεις να τραγουδάς μόνος σου σαν χαζός και δεν ξεκολλάς , δεν υπάρχει εδώ. Σίγουρα οι αυστριακοί προσέθεσαν άλλο ένα καλό album στο ενεργητικό τους, προφανώς είναι ένα album που θα άκουγα με ευχαρίστηση για να τα σπάσω, αλλά με το χέρι στην καρδιά δεν μπόρεσε να κατεβάσει το Return The Favor από την κορυφή.

1 comment :

Anonymous said...

mpravo file...poly kalh kritikh!
Eisai psagmenos kai perimenw na dw afierwma sthn Eurwpaikh HARDCORE
SCENE me mpantares opws ryker's,brightside,backfire! klp...
Eurocore lives on!!!