Wednesday, March 4, 2009

Always Against The Odds..One with the Underdog

Ήξερα καλά οτί πρόσφατα έγινε μια νέα μπάντα στην Αθήνα με όνομα Against All Odds.Ήξερα καλά και τους ίδιους οπότε ήξερα τι να περιμένω τουλάχιστον όσο αφορά το στυλ που θα έπαιζαν.
Το cd τους που καιρό περίμενα φαίνεται να είναι έτοιμο και να είναι όλο ανεβασμένο στο myspace τους.
Γενικά θεωρώ πως δεν υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες στην Ελλάδα και ειδικά εν ενεργεία.Eden Demise και Die Without στα brutal beatdowns και Censored Sound στο youth crew style.Και οι 3 ένας κι ένας.
Τι γίνεται όμως με το απλό old school hardcore?Ε κάτι γίνεται..
Το Just For Tonight λοιπόν των Against All Odds είναι κάτι παραπάνω από 16 λεπτά καταιγιστικού old school "παρείστικου" hardcore και τολμώ να πω σε κάθε μορφή του.Για να εξηγηθώ..
Το cd ξεκινάει με το Hardcore Kids που είναι ενα τραγούδι σχετικά mid-tempo,μια μίξη του oi!/hardcore των ελλήνων Velocity με τα beatdown ρεφραίν των Madball που κόβει "απότομα" το intro και απλά σε καλωσορίζει με τον πιο επιθετικό τρόπο.
Μέχρι να καταλάβεις έχει ήδη μπει το Balcanian Boys.Γνώμη μου είναι ότι αυτό το κομμάτι θα γίνει (αν δεν εχει ηδη) μεγάλο hitάκι.Ο λόγος;Το intro break στα τύμπανα,η ταχύτητα,η φωνή-γάντι και φυσικά το "εύκολο",πιασάρικο ρεφραίν.Άνετα και εύκολα ένα απο τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει τελευταία.
Στο θέμα του "έυκολου" refrain θα σταθώ γιατί υπάρχει σε ΟΛΑ τα κομμάτια τους κάτι που δικαιολογεί απόλυτα το "παρείστικο" που ανέφερα πριν.Έτσι είναι και στο ομώνυμο τραγούδι που ακολουθεί και έχει σαφώς και μια πιο punk αίσθηση.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην προσωπική "αδυναμία" το What Are You Afraid Of που είναι το H2O τραγούδι του δίσκου.Positive στην ακουστική και στο στίχο με άπειρα sing-alongs που του δίνουν την youth crew αίσθηση που για μένα (υποκειμενικότατα) κλέβει την παράσταση στο album.
Θα πρέπει να πώ επίσης πως στο cd (θα) υπάρχει και μια διασκευή στο Sound Of Revolution των Warzone (R.I.P.).
Κι όλα αυτά με την παραγωγή όπως πρέπει να είναι για ένα hardcore album.Λιτή και απέριττη.

Μένω με τις καλύτερες εντυπώσεις απο αυτό το album που πάει γάντι με τα γούστα μου.Το συνιστώ σε όποιον ακούει old school hardcore ανεπιφύλακτα και ευχαριστώ τους Against All Odds γιατί με αφορμή το album αυτό ψήνομαι να πάρω τα πόδια μου και να κοιτάξω λίγο και στην τοπική σκήνη που έχω αμελήσει.

Don't miss this one gentlemen..



Against All Odds' Myspace

Cheers

No comments :