Wednesday, November 11, 2009

Viva Francia!

Πριν 2 βδομάδες, αν δεν κάνω λάθος, είχα μάθει για ένα live εδώ στην Αθήνα με ελληνικές και ξένες μπάντες. Οι Do Sth Now (νέα μπάντα από Αθήνα) και οι Xlos (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) από ελληνικές και οι Nine Eleven και Fire At Will από τις ξένες (γαλλικές για την ακρίβεια).

Πήγα στο show στη μέση των Xlos και επι της ουσίας είδα τα show των γάλλων.Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι τόσο καλό καθαρά και μόνο από διαίσθηση αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά.

Πρώτοι στη σκηνή οι Nine Eleven με απίστευτη όρεξη παίζοντας με τον κρύο (εώς τότε) κόσμο. Οι γάλλοι παίζουν ένα είδος μελωδικού hardcore που έχει στοιχεία από Comeback Kid και Have Heart. Με βάση το αποτέλεσμα και ειδικά τη δυσκολία του να αποδωθεί το στυλ αυτό live ήταν το λιγότερο εντυπωσιακοί. Δεν θα έχανα την ευκαιρία να ακούσω και τη studio πλευρά τους και ομολογώ ότι το cd είναι απλά όπως πρέπει!

Ήταν η ώρα των Fire At Will. Για αυτούς μιλούσαν και οι περισσότεροι στο live και όχι άδικα. Σε άλλο στυλ από τους Nine Eleven κινούμενοι σε πιό old school θέματα χωρίς να λείπουν τα μελωδικά σημεία. Και πάλι πολύ καλή σκηνική παρουσία ιδίως του frontman ο οποίος ήταν διαδραστικός με το νοθρό, είναι η αλήθεια, κοινό και έδειχνε να το διασκεδάζει.

Φοβερό το που "κρύβονται" κάποιες φοβερές μπάντες και εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις.
Τσεκάρετε τους και τους δύο οπωσδήποτε!

Nine Eleven myspace page
Fire At Will myspace page

Πάντα τέτοια!

Υ.Γ. Το Today Is Mine των Fire At Will μπορεί κανείς να το βρεί στην Eternalis Records!

No comments :