Tuesday, November 25, 2008

Death Threat - Connecticut Style Hardcore!

Καλημέρα!!

Θεωρώ οτί το να έβαζα στο σημερινό post τον τίτλο ακόμα ενός What's Old θα ήταν τρομερή αδικία.Κι αυτό γιατί πρόκειται να γράψω για μία απο τις πολύ αγαπημένες μου μπάντες που για μένα παραμένει επίκαιρη.

Ο λόγος για τους Death Threat απο το Connecticut των Η.Π.Α. οι οποίοι εδώ και κάποια χρόνια πρακτικά δεν υπάρχουν.
Μετρούν 4 κυκλοφορίες και ένα split/ep με τους Over My Dead Body.
Κατα τη γνώμη μου όλα τα cds τους είναι ένα προς ένα.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το album που έγινε πιο γνωστό και διαδεδομένο είναι το For God and Government και ίσως όχι άδικα αλλά και οι υπόλοιπες κυκλοφορίες τους είναι τουλάχιστον άξιες αναφοράς.Απλά ενδεχομένως το For God and Government να είναι το cd ορόσημο τους ή καλύτερα το πιο...Death Threat cd των Death Threat.Αλλα ας τα πάρουμε απο την αρχή..

Οι Death Threat κυκλοφόρησαν το Demo τους το 98 με τίτλο...Last Days,ένα demo αρκετά ελπιδοφόρο κάτι που υποστήριξαν αργότερα.



Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές στο line-up,πολλά (δυστυχώς) πάρε-δώσε με τους Hatebreed και πολλά tours με μεγάλα ονόματα για να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους full length album με τίτλο Peace & Security το 2000.



Απλα επιθέτικο old school hardcore το οποίο εξακολούθησε και μεγιστοποιήθηκε στο For God And Government που κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα (το 2002) και όπως και να το κάνουμε είναι masterpiece.Με 13 κομμάτια γρήγορα αλλα και με μπόλικο beatdown τσαμπουκά και μια διασκευή στο Bombshell των Operation Ivy με δικαιώνει κάθε φορά που το αναφέρω ανάμεσα στα αγαπημένα μου.



Ένα χρόνο μετά κυκλοφορούν το split με τους Over My Dead Body που στην ουσία παίζουν κομμάτια από τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους και το 2004 το τελευταίο (μέχρι στιγμής) album τους,ώριμο μεν κατώτερο δε κατα τη γνώμη μου από το For God and Government (να μια λάθος σύγκριση) αλλά σίγουρα κατά πολύ άνω του μετρίου.



Στα λίγα χρόνια τους οι Death Threat κατάφεραν σίγουρα να μην αλλάξουν,πράγμα δύσκολο.Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουν την ίδια αίγλη με μεγάλα ονόματα του χώρου,ωστόσο είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα αρέσουν σε οποιονδήποτε ακούει hardcore.Είναι ενδεχομένως απο τις "αδικημένες" μπάντες στη σκιά των "μεγάλων" που θα άξιζαν κάτι παραπάνω.

Μπορείτε να βρείτε το For God And Government εδώ αλλά και εδώ το Now Here Fast.Θεωρώ ότι το FG&G είναι must listen.
Τα σχόλια ευπρόσδεκτα.
Καλή ακρόαση!

1 comment :

Anonymous said...

mpravo man...na sai kala..epsaxna na plhrofories gia th mpanta kai me kalypses..byezz