Thursday, May 20, 2010

Refuse Resist - Socialized review

Οι Refuse Resist είναι μία από εκείνες τις εκπλήξεις που συναντάς όταν δεν το περιμένεις. Εξηγούμαι...

Όταν ήρθε το promo του καινούριο τους album, Socialized, στα χέρια μου, αν και είχα ακούσει το Mind Yourself που είχαν κυκλοφορήσει το 2008 δεν περίμενα οτι το Socialized θα ήταν τόσο καλό!

Για όσους δεν τους ξέρουν, και πραγματικά το λέω με απίστευτη περηφάνια για αυτούς, οι Refuse Resist είναι μια μπάντα από τη Βοστώνη που συνδυάζει άψογα το hardcore, το punk και το Oi!.

Πιο συγκεκριμένα, τα vocals είναι ακριβώς ίδια με αυτά των Slapshot (ειδικά το Comeback μοιάζει βγαλμένο από το Old Tyme Hardcore), τόσο ίδια που θα τους μπέρδευες. Η μουσική έχει στα περισσότερα κομμάτια κάτι από τη hardcore, oi! πλευρά των Blood For Blood και Wisdom In Chains και στα υπόλοιπα μια, σαφώς, πιο punk αίσθηση τύπου Circle Jerks. Η παραγωγή είναι ικανοποιητική, ακριβώς όσο πρέπει για να δίνει μια underground υφή στο album.

Πραγματικά, το Socialized των Refuse Resist με ενθουσίασε και πιστεύω ότι είναι ένα must για τους οπαδούς του (όχι μόνο) Boston style hardcore με καθαρά old school αισθητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο cd συμμετέχουν ο Mark Powers από τους βοστονέζους punks The Welch Boys αλλά και ο κιθαρίστας των Slapshot Steve Risteen.

Πραγματικά must στο είδος!

Υ.γ. Ευχαριστώ την Gordeon Music Promotion για την ευκαιρία να ακούσω το album!




Cheers!

No comments :